Ректорът на ПУ: За пръв път виждам сълзи в очите на Стоичков

  • 14 ноември 2011 07:34

  • 1489
  • 3
Ректорът на ПУ: За пръв път виждам сълзи в очите на Стоичков
© Булфото

За пръв път виждам сълзи в очите на Стоичков и в очите на жена му, която толкова рядко се появява в публичното пространство, заяви ректорът на Пловдивския университет доц. Запрян Козлуджов пред БНТ.

Връчването на почетния знак Доктор хонорис кауза на Христо Стоичков не е станало по мое предложение. Академичен съвет на университета направи предложението за това, каза той.

Решението бе взето единодушно от около 40 човека, с един въздържал се, каза ректорът.

"Реакцията на г-н Томов ме изненада", каза по повод решението на Цветозар Томов да напусне университета заради взетото решение доц. Козлуджов. Досега при мен не е постъпило искане за отстраняването му. Ако Томов поиска, ще му подпиша оставката, заяви той.

Званието, присъдено на Стоичков, е почетно, а не академично. То не прави г-н Стоичков преподавател в университета и не го прави академично лице, уточни доц. Запрян Козлуджов.

Последвайте канала на

1489 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ПУ

2011.11.14 | 10:56

3
Защо ли се сетих за Али Баба и 40-те разбойника?
запознат

2011.11.14 | 09:39

2
Пловдивският университет е гавра изобщо с институцията "ВУЗ" ! Повсевместна корупция, безхаберие и незаинтересованост на преподавателите, обуславящи много ниско ниво на преподаване, абсолютно никаква научна дейност и за капак - всеки може да си купи изпит или цяла диплома, особено в юридическия и икономичския факултети.
pi4o

2011.11.14 | 09:38

1
Не е само пловдивския.Вижте само какво става в ТУ-София и СУ-София.Срамота.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини