Първите новородени за тази година във Варна, Шумен, Хасково, Бургас и Ловеч са момчета

  • 01 януари 2016 20:34

  • 2122
  • 0
Първите новородени за тази година във Варна, Шумен, Хасково, Бургас и Ловеч са момчета
© Булфото (архив)

Две момиченца са се родили преди полунощ във Варна, а момче е първото родено тази сутрин дете в АГ болницата в града.

Две бебета се родиха в първите часове на 2016 година в болницата в Шумен, като и двете новородени са момчета. Първото е проплакало в 4.00 ч. и е 5-то дете за майката от Шумен. Второто новородено момченце е от с.Църквица, като то е проплакало в в 7.55 ч. и е второ дете за майката, съобщава БНР.

Първото бебе за новата година в Хасково е кръстено Божидар, като момченцето е четвърто дете на 23-годишната Мария Маринова от Любимец. Последното бебе на старата година също е момченце - то е родено на 31 декември в 22.15 часа, като с него новородените през 2015 г. в Хасковска област стават общо 1675, което е с 24 бебета повече в сравнение с предходната година.

В Бургас малкият Мартин, роден в болница "Дева Мария" в Бургас, изпревари първото бебе на държавната болница в града, малката Веска, и така стана първото бургазлийче за 2016-та година. Мартин е проплакал в 6.57 ч. тази сутрин. И той, и майка му са добре.

Първото бебе-момиченце в града се е родила рано тази сутрин, съобщи дежурният в родилното отделение на многопрофилната болница доктор Миринчев: "При нас първото бебе е Веска. Малко по-рано се роди - 2 килограма и 200. Колегите се грижат за нея, по нормален начин. И тя, и майката са наред в момента. Има още едно, и още две чакаме".

В болницата в Ловеч през 2015-а година са се родили 270 бебета, което е с 18 повече са родените в болницата в Троян. Там първото за тази година бебе проплака малко преди 7,00 часа - то е момченце, тежи 3 килограма и половина и е с ръст 50 см. Неговата майка е 30-годишната родилка Нели Радева е от село Орешак. Последното за изминалата година бебе, родено в болницата в Ловеч, е момиченце, и е девето на 33-годишната Ася Маринова от град Угърчин, която все още очаква мъжка рожба.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2122 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини