Попова: Свободата на словото е част от демокрацията

  • 13 ноември 2011 08:21

  • 801
  • 1
Попова: Свободата на словото е част от демокрацията
©

„Уважавам вашата кауза и идеал", обърна се Попова към Беновска по „Радио К2".

„Вие искате да има справедливост и прозрачност. Ако каузата ви носи полза на повече хора е добре, важен е и моралният аспект. Тъжният въпрос е, ако много хора, си задават реторичният въпрос „кой съм аз", че да направя нещо, щом държавата не успява. Трябва да има каузи и хора куражлии, които да поставят въпросите. След като има проблем на гражданското общество, на хората - това е проблем на държавата". - декларира отношението си към гражданското общество Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. „Свободата на словото е част от демокрацията", каза още г-жа Попова и заяви, че „тези въпросите /поставени от Беновска/ трябва да се обсъждат, защото историята е пълна с успешни примери за успех в борба на идеалите срещу парите".

Президентството ще бъде открито. Когато тематиката позволява, ще излъчваме и заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност, защото е важно хората бързо да узнават истината. Медиите и управляващите са си нужни взаимно. Избраната формула на ЕК за определяне на важни за обществото теми и обявяване на конкурси сред медиите за достигането им до обществото е много правилна и важна. Живеем в трудни и тежки времена, за това президентската институция ще действаме за доброто на всички, за да има надежда.Трябва да се стараем да правим добри и полезни неща. Ще водим нацията към напредък, към по- добър и сигурен ден за всички, за да няма една шепа хора, които се чувстват добре за сметка на другите. Това разделя хората", характеризира бъдещата президентска институция вицепрезидентът Попова.

В жълтите издания припомни Беновска, четем за кого ли не и какво ли не, включително и за вас - „Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на не ходи с минижупи". Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на заяви, че има по-стойностни неща за обсъждане, свързани с работата й. „Зависи от ценностите. Опасно е, ако те нарочат и уронват престижа и доброто ти име", сподели още тя. "Не ми се струва добра реклама това, че всичко е пари и трябва да работим, за да променим манталитета", заяви Попова по повод реклама във вестник, която обещава едногодишна депутатска заплата, като награда във викторина.

Бъдещият вицепрезидент Попова, сподели, че „почти й харесва" да има жанрово разграничение на вестниците. Тя не разпознавала кой вестници са жълти, но заяви, че ще продължи да дава интервюта за вестник „Труд": „Ще преценявам къде давам интервюта и дали въпросите са подходящи, няма да ме блазни масовостта на изданието", допълни Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. Според нея журналистическата гилдия много дължи на обществото, като не поставя тези въпроси на масата за обсъждане. „Разгневявам се, като чета определения като „леля Цецка Цачева" за хора, които оглавяват важни институции", подчерта вицепрезидентът Попова по повод публикация с такова заглавие.

В качеството си на министър на правосъдието все още тя заяви по „Радио К2", че приемането на нов Наказателно- процесуален кодекс до края на януари 2012 година е приоритет за нея и съдебната реформа и НПК ще е предмет на широко обсъждане преди да стигне в НС.

Според вицепрезидентът е задължително новият министър на правосъдието да продължи правенето на реформи, защото това е добре съгласувано с ЕС.

„В дневния ред на обществото вече е Законът за конфискация на имущество придобито чрез незаконна дейност. Все повече държави в Европа се обръщат към Гражданската конфискация, защото е силно оръжие срещу корупцията, защото така се укрепва и чувството за справедливост и за равенство пред закона у хората", каза още г-жа Попова .

„Най-важното е законите да се прилагат от почтени юристи." - подчерта Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. „Всички държави опират до съда в Страсбург, но не винаги, защото законът е лош, а защото законът се прилага неправилно".- коментира още г-жа Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Илиана Беновска попита Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на в качеството й на председателстваща по право ВСС, какво мисли за оставката на Галина Солакова, заместник- председател на ВАС. „Няма да се ангажирам с конкретния казуз за решаването от ВАС на делото за председателя на САС Пенгезов. Случай, като този, с придобития от дъщерята на Пенгезов имот на морето разграждат системата отвътре." С думите, че това е конкретен казус Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, отказа да даде оценка на оставката на съдия Солакова, защото не я познава нито във личен, нито в професионален план. „Но на оставката на колега и то в съд като ВАС трябва да се обърне внимание", подчерта Попова.

Илиана Беновска напомни на своя гост, че ще й се наложи да се запознае с ЗРТ, защото предстои с президента Плевнелиев да излъчат представител в СЕМ, защото лицензиите за радио и телевизия се взимат чрез конкурс, но после може да бъдат прехвърляни безпрепятствено в ръцете, на когото и да е. „Зад прехвърлянето на лицензии в СЕМ седят винаги финансови сделки."- заяви Беновска и добави: „ СЕМ е изключителен комисионер, който получава пари от всяко прехвърляне на лицензии".

Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, призова да се види кое е обстоятелството, че се създават такива практики. Тя посъветва да се правят дискусии с журналисти, защото това липсва и трябва да има резултат в положителна посока.

Последвайте канала на

Десислава Станева
801 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.13 | 09:21

1
Оказва се, че част от демокрацията е и беззаконието, толерирането на хора със съмнителен бизнес от които политиците взимат подкупи. В България се съмнявам че има демокрация въобще, едно време комунистите бяха взели държавата на сила от хората, сега същите си я раздадоха и си я управляват пак, народа отново е оставен на произвола, държавност няма ама никаква, тъй че това не е домокрация, това си е чиста проба социализъм, но малко осъвременен! Ще се погрижа децата ми да не живеят в тази елементарна,пошла и просташка държава!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини