Пускат робот във взривените складове край Севлиево

  • 13 ноември 2011 07:47

  • 929
  • 0
Пускат робот във взривените складове край Севлиево
© Булфото

С робот и безпилотни летателни средства се очаква днес да бъдат извършени обследвания на складовете край Севлиево след вчерашните взривове.

Около 2-3 дни в двукилометровата зона за сигурност няма да се допуска преминаването на хора и моторни-превозни средства. Разследването на причините, довели до инцидента, може да започне най-рано 24 часа след преустановяване на детонациите, които продължиха през целия ден вчера с по-малка интензивност.


В района на бившите артилерийски складове край село Ловнидол сутринта в събота се взриви едно от хранилищата. Боеприпасите, които се съхраняват в този склад, са около 3000 броя - 152 мм снаряди, чешко производство. Частната фирма, чиято собственост са складовете, е внесла боеприпасите от Чехия по външнотърговски договор. Фирмата, лицензирана по съответния ред, след проверка ги реализира извън страната. Складовете са закупени през 2008 г., след което са ремонтирани. Помещенията отговарят на нормите за безопасно съхранение на взривни вещества и боеприпаси.


Служителите на националната и на военната полиция и органите на ГДПБЗН са предприели всички необходими действия за обезопасяване на района и гарантиране сигурността на гражданите. Жертви и пострадали няма, няма и непосредствена опасност за хората и тяхното имущество в района на инцидента. Направените замервания на въздуха показаха, че всички стойности са в рамките на допустимото.


Оперативен щаб, в който участват представители на МВР, МО и местната власт координира действията за обезопасяване на района.

Последвайте канала на

Десислава Станева
929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини