Отец Иван вече ще служи във Видинската епархия

  • 27 декември 2015 14:22

  • 3226
  • 3
Отец Иван вече ще служи във Видинската епархия
©

Видинският митрополит Дометиан ръкоположи за архимандрит известния със своята състрадателност към бедните отец Иван от Нови хан, съобщи БТА.

Церемонията се състоя в черквата "Свети Свети Кирил и Методий" в Монтана. Митрополит Дометиан обяви, че новият архимандрит Йоан преминава на служба от Софийска във Видинска епархия и ще служи в община Якимово, където той е изградил приют за бедни хора и за деца. Намеренията на архимандрит Йоан са да изгради и нов православен манастир край Якимово.

Дометиан заяви, че ръководството на Видинска епархия оценява високо това, че отец Иван е пренесъл голяма част от своята социална дейност в пределите на епархията - село Якимово, което е център на едноименната община.

"Възхищаваме се на неговата добродетелност и се радваме, че той е част от нас", обяви ръководителят на епархията.

Той изрази надежда, че с присъединяването на архимандрит Иван към епархията ще се дадат свежи духовни сили и на свещениците и на миряните в нея.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3226 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
plamen

2016.10.29 | 11:03

3
DA E JIV I ZDRAV NEKA GOSPOD DA MU DADE DALGOLETIE ZDRAVE I MNOGO 6TASTIE NEKA DRUGITE BOJI SLUJITELI VZEMAT PRIMER

2015.12.28 | 08:46

2
Дай боже повече хора като него на таз земя.
учен

2015.12.28 | 08:01

1
Най-важното е дядо Йоан да научи децата да не ядат сланина и да не пият ракия!Трябва бъдат на диета като псето на Фюдосова и да ядат филе от стомга ,за да не ходят на доктор.А като пораснат - да не пият ракия,а само уиски,за да са умни като народните ни иззедници,пардон - избранници.

Добави коментар

Водещи новини