Азотен диоксид над нормата е измерен в Пловдив

  • 22 декември 2015 21:03

  • 1527
  • 2
Азотен диоксид над нормата е измерен в Пловдив
© Getty Images

Азотен диоксид над нормата е измерен вчера във въздуха на пловдивския квартал "Тракия". Това сочат данните от бюлетина за качество на атмосферния въздух, публикуван в интернет страницата на Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/.

Стойностите са 1,03 пъти над средночасовата норма. Според специалистите от регионалната екоинспекция в Пловдив причината за превишението е "задържане и натрупване на замърсяване от интензивен автомобилен транспорт и неблагоприятни метеорологични условия".

Наднормено запрашаване вчера е регистрирано в 15 града в страната - Благоевград, Бургас, Девня, Варна, Горна Оряховица, Видин, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Кърджали и Шумен. Стойностите са между 1,17 и 3,89 пъти над средноденонощната норма за фини прахови частици, като най-високи са в Благоевград.

Последвайте канала на

БТА
1527 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
национал-социалист

2015.12.23 | 04:53

2
АБЕ НЕ МИ КАЗВАЙТЕ КАКВО БИЛО ИЗМЕРЕНО ЕМИ ВЗЕМЕТЕ СЕ БОРЕТЕ С ТОВА НЕЩО И ГО ЕЛИМИНИРАЙТЕ БЕ БОКЛУЦИ.КАКВО МИ КАЗВАТЕ ВСЕКИ ДЕН КЪДЕ КОЛКО И КАКВО ЗАПРАШВАНЕ ИМА--ДЕЙСТВАЙТЕ РАБОТЕТЕ ДА ВИ ИБА МАЙКАТА И ОТРЕПКИТЕ ДОЛНИ
Чичото на лелята

2015.12.23 | 04:53

1
Иди си смени хапчетата. После се запиши ,като доброволец за изсмукване на азотния диоксид ,вдишвай го дълбоко а издишвай само кислорода.

Добави коментар

Водещи новини