Посланикът на Индонезия днес е посетил Плевен

  • 18 декември 2015 19:50

  • 1340
  • 0
Посланикът на Индонезия днес е посетил Плевен
© Булфото/Архив

Посланикът на Индонезия Бунян Саптомо бе на делова визита в Плевен. Той се срещна с кмета на Плевен Георг Спартански, съобщи пресцентърът на общината.

Гостът е заявил, че между двете страни съществува традиционно приятелство, което позволява да се фокусира върху по-тясно сътрудничество с акцент икономика и култура. По думите му за положителното развитие на връзките важна роля ще има икономическото споразумение, което Индонезия ще подпише с Европейския съюз идната година. Според него по този начин ще бъдат насърчени бизнесконтактите на повечето от страните на Стария континент с потенциален партньор като Индонезия, който бележи годишен икономически растеж от 5 на сто, допълва БТА.

Спартански е засвидетелствал респект към възходящото развитие на Индонезия и мястото й в Г 20 на страните с най-проспериращи икономики. Необходимо е да възстановим добрите традиции в икономиката, образованието и културата, да стимулираме местния бизнес и инвестициите, независимо дали са български или чуждестранни, е подчертал Плевенският кмет. Той е връчил на дипломата почетен знак на Общината, а посланикът му е подарил Плакет на Посолството на Индонезия.

Последвайте канала на

1340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини