800 хлапета чакат на опашка за градина в София

  • 16 декември 2015 08:34

  • 1424
  • 1
800 хлапета чакат на опашка за градина в София
© Булфото

Само 800 хлапета чакат на опашка за първа градинска група в София. За първи път тази година има намаляване на чакащите тригодишни. Това е нещо, което преди време беше просто мечта, съобщи столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя присъства на откриването на нова забавачка в „Овча купел”. До края на годината врати ще отвори още една в кв. „Слатина”, а в началото на годината лентичката ще се пререже в още две нови сгради в „Кремиковци” и „Сердика”, пише "Монитор".

През следващата година пък общината ще започне строителството на още 6 нови детски градини за над 1000 хлапета. Така до две години ще може да се покрие изцяло недостигът за 3 годишните и ще има място за всяко хлапе. След това общината ще насочи усилията си и към яслените групи, където недостигът все още е много голям и всяка година около 6000 деца не могат да бъдат записани.

Хлапетата ще ходят с бански в новата детска градина в Овча купел, защото там има модерен басейн и ще тренират гимнастика и танци във физкултурен салон. По- креативните пък ще се изявяват в залата за изкуства. Манджите пък ще бъдат изцяло здравословни и ще се приготвят в модерна кухня, а сред екстрите в менюто ще има и прясно издене фрешове за малчуганите. „В новата детска градина са инвестирани 2 800 000 лева”, заяви Фандъкова. Тя си пожела да се построят още много такива дворци на децата.

По- късно градоначалникът присъства и на празника „Да подкрепим колективните спортове”. Там тя отчете, че през последните години са инвестирани над 5,5 млн. лева в площадки за здраве. През следващата година по програма „Младежки дейности и спорт” ще се отпуснат 1 900 000 лева и ще продължи изграждането на физкултурни салони, фитнес площадки в между блоковете и уреди за масовия спорт в близост до дома.

По предложение на кмета през следващата година ще се направи и нова програма за детско-юношеския спорт. „Това за мен е начин да се стимулира развитието на професионалния спорт, да се открият талантите, но и начин да стимулираме масовия спорт, защото децата взимат пример едно от друго”, обясни Фандъкова.

Последвайте канала на

Novini.bg
1424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Една Възмутена Майка

2015.12.16 | 10:14

1
Кои е писал статията????какви са тези думи "манджи","хлапета"-не трябва ли с уважение да се отнасяте към ДЕЦАТА и ХРАНАТА която ще консумират.абсолютно неграмотен и ограничен журналист,явно.

Добави коментар

Водещи новини