Предлагат войниците да служат най-много до навършване на 46 години

  • 14 декември 2015 10:39

  • 2631
  • 1
Предлагат войниците да служат най-много до навършване на 46 години
© Булфото

Бойците от родната войска да служат най-много до навършване на 46 години.

Такава поправка замисля да внесе в Закона за отбраната и въоръжените сили военното министерство, съобщава „Телеграф”. В момента пределната възраст, до която могат да набиват крак в строя редниците и ефрейторите, е 50 години. Освен това се предвижда да бъде свален и възрастовият таван за набиране на наемници.

Сега всеки може да кандидатства за платен войник, ако не е навършил 32 години към момента на подаване на документи, има поне средно образование и не е бил осъждан и срещу него не се води наказателно производство от общ характер. Идеята е, който иска да кандидатства за професионален боец, да е максимум 28-годишен.

Мотивите за предстоящите поправки, които ще засегнат близо 20 000 войници, са подмладяване на състава и възможност за попълване на запаса с обучени кадри, след като приключват службата си.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.01.12 | 01:23

1
Най -добре е да се наемат за войници .........пенсионери !Първо те са обезпечени с пари -160 лв ,няма да се плащат осигуровки и накрая и да ги убият в някоя мисия ,няма кой знае каква загуба за държавата ! Планът РАН_ЪТ !И "лош материал "

Добави коментар

Водещи новини