Тираджия остригал жена си заради студено ядене

  • 14 декември 2015 06:38

  • 2592
  • 1
Тираджия остригал жена си заради студено ядене
©

Тираджия от Пловдив остригал жена си до нула номер заради студено ястие. Жертвата търпяла поне 10 години побоища, гаври, и дори изнасилване в банята. Скандалите се случвали пред очите на детето, което с течение на времето също започнало да проявява агресия. Това е само един от най-бруталните случаи на домашно насилие в Пловдив, където са и най-многото дела по Закона за домашното насилие, пише "Монитор".

Само през последната 2014 г. в града на тепетата са били заведени 238 дела по Закона за домашното насилие, а от началото на 2015г. до края на ноември броят им е 194, сочи статистиката на фондация „Джендър алтернативи”. Случаят с тираджията е вече приключен. Той бил осъден да не доближава жена си и детето си, които били настанени в Кризисен център. Всичко това станало след 15 години, в които майката търпяла всякакви извращения само и само да осигури на сина си уж стабилно семейство.

Тя не смеела да признае пред никого, че е бита и тормозена вкъщи. Мъжът й работел като международен шофьор. Когато се връщал у дома след курсове, започвал да я тормози. Причините били дребни и най-различни, като например – защо не е сготвила или защо яденето е студено.

„Много жени смятат, че когато не се карат с мъжа си пред детето си, то не разбира за какво става въпрос. Тя не е търсила адекватна помощ през тези години с цел да съхрани семейството си, за да може детето да живее в пълноценно семейство”, разказва Рада Еленкова – Рашева от фондацията. В последните месеци тираджията започнал да посяга и на сина си, който пък се застъпвал за майката. Побоищата в този дом били много и драстични. Мъжът хващал за косата половинката си, скубел я, завличал я в банята, където я обливал със студена вода, блъскал й главата във вратата. След като приключел с обливането със студена вода, я изнасилвал. При една от кавгите дори я подстригал насила – хванал й цялата коса и я отрязал, като на места – до нула номер. При друг от скандалите, я заплашил, че ще я изхвърли през балкона от 8-мия етаж.

Побоите приключвали със счупени ръце, избити зъби и много синини. При последния случай жената била закарана от полиция във фондацията, след като била изхвърлена от мъжа си и се наложило да преспи на улицата, а дрехите й били хвърлени през балкона. Синът й също страдал от домашното насилие – развалил си успеха в училище, станал агресивен и започнал да се самонаранява. Майката никога не е работела и била икономически зависима от насилника. Нямала никакви варианти как да си помогне и едва ли не развила така наречения „стокхолмски синдром”.

Според адвокат Милена Кадиева – управител на фондация „Джендър алтернативи”, не е вярно, че насилниците обикновено са неграмотни. По данни на консултативния център на фондацията насилниците са най-често със средно образование, а тези с висше образование пък са много по-изобретателни в мъченията, които налагат на своите жертви.

Последвайте канала на

Novini.bg
2592 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
цък

2018.04.16 | 12:36

1
Животни...

Добави коментар

Водещи новини