Студенти организират голям концерт в НДК в помощ на отбора ни по астрономия

  • 10 декември 2015 18:19

  • 947
  • 0
Студенти организират голям концерт в НДК в помощ на отбора ни по астрономия
©

С голям концерт в зала 3 на НДК група приятели решават да помогнат на българския ученически отбор по астрономия. Той е избран да участва в Международната олимпиада по астрономия и астрофизика, която ще се състои догодина в Индия. Но за да замине, са му необходими 14 000 лева само за самолетните билети - пари, които няма как да намери.

Затова Андреа-Карина - дъщерята на журналистката Илияна Беновска, и нейни приятели организират благотворителния концерт. “Събрахме се с мои приятели - някои са бивши мои съученици от Италианския лицей, за да помогнем”, каза Андреа-Карина. Правят го за втори път, след като миналата година с други ученици Даниел Георгиев, Радослав Христов и Емилия Тренева организираха концерт в помощ на Онкоболницата в София. Сега Андреа-Карина е студент по психология в Софийския университет.

В концерта в НДК тя и приятелите ѝ са предвидили да има народни танци, модерен балет, хорови изпълнения, солови певци, китаристи. Минималното дарение е 10 лева, колкото струва поканата за събитието, или чрез банков превод по дарителска сметка на “Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки”.

Последвайте канала на

947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини