Манолова: Исканията на майките трябва да бъдат подкрепени от всички институции

  • 10 декември 2015 14:04

  • 1732
  • 3
Манолова: Исканията на майките трябва да бъдат подкрепени от всички институции
© Булфото

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на подкрепя протеста на майките за по-високи детски надбавки и те да се получават за всяко дете, независимо от доходите на родителите. На пресконференция във Велико Търново тя уточни, че протестиращите майки не са се свързали с нея в качеството й на омбудсман, но имат категорично основание да очакват подкрепа от държавата за отглеждане на техните деца.

Манолова посочи, че усилията на държавата трябва да са насочени към подкрепа на семействата и отглеждането на деца в семейна среда.

"По-нормално е да се подкрепят млади български семейства, отколкото да се стига до положение на невъзможност поради бедност, родителите да ги оставят в институции", отбеляза тя.

Според нея подкрепата трябва да се изразява в конкретно повишение на детските надбавки и в скорошни промени в данъчната политика.
Манолова посочи, че тези промени трябва да засегнат цялостния комплекс на отглеждането на деца - от таксите в детските градини и училищната мрежа, до детските храни и дрехи, предаде БТА.

Тя отбеляза, че исканията на майките не са политически и затова трябва да бъдат подкрепени от всички институции и хора, защото това е един от начините за излизане от тежката демографска катастрофа.

Във Велико Търново Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на посети детски домове и центрове за настаняване от семеен тип. Според нея първата крачка за изваждането на децата от институциите е направена, тя е добра, но политиката за реинтеграция трябва да бъде насочена към връщането на децата в семействата.

В разговор на Манолова с кмета Даниел Панов са били обсъдени социалните услуги на територията на общината и проблемите на местната власт за тяхната издръжка, свързана с повишаването на минималната работна заплата.

Омбудсманът запозна журналистите с конкретен казус на млада жена от града, която е с 80 процента нетрудоспособност, но с висока квалификация в сферата на счетоводството.

По-късно днес Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ще се включи в отбелязването на Деня за защита на правата на човека и в честването на 115 години от създаването на търновската адвокатура.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1732 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Фори

2015.12.13 | 22:00

3
Какво по-нормално и логично от това, държавата да подкрепя раждаемостта, младите майки и децата си!!! Но явно в нашата страна, това е ненормално поведение, затова младите майки са низвергнати ....
Веселин Василев

2015.12.12 | 19:03

2
Ами подкрепи ги де,какво чакаш.

2015.12.12 | 19:03

1
i taq kurva e za zatvor

Добави коментар

Водещи новини