Бургас звъни със свой сигнал като големите европейски градове

  • 08 декември 2015 12:16

  • 1870
  • 2
Бургас звъни със свой сигнал като големите европейски градове
© Уикипедия

Бургас звъни със свой сигнал като големите европейски градове. Вече функционира нова озвучителна система, която произвежда характерен сигнал, отбелязващ кръглите часове от 17.00 до 21.00. Тя е дарена от известна бургаска фамилия, желаеща да запази анонимност, информира Дарик.

Озвучителната система е специално поръчана и конфигурирана. Тя ползва качествен усилвател и многофункционален плейър. Може да се командва и през интернет. Звукът се произвежда от четири хорни /от английски - рог, тръба/, поставени върху покрива на Общината.

Ако се заслушате в приятния и ненатрапчив сигнал, ще откриете в него мотиви от емблематичната песен "Бургаски вечери", един от символите на града. Силата на звука е регулирана така, че да не дразни ухото, но да се чува достатъчно далеч - до площад "Тройката" и нагоре по "Богориди". През лятото системата ще се пренастрои автоматично, като отбелязва часовете от 18.00 до 22.00.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1870 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АМАН От Престъпници на власт

2015.12.11 | 14:49

2
НОво нагло терористично обемно пресканиращо оръжие за масово поразяване на големи обеми
димитър николов - крадеца

2015.12.11 | 14:49

1
Дупките ,копая аз , за парите краднати да скрия, майната му на Бургас , нали пак касата на Герб ще пълня аз. Говедата гласуваха за мен, 5 хилядарки за да харча всеки ден. Трябва скоро да да измисля нова схема да премисля, че парите все са малко , да не каже Бойко - жалко,жалко . Той легло си има , със парите от Бургас ,си той застила. А аз-Николов го завивам ,на говедата от Бургас не искам да завиждам

Добави коментар

Водещи новини