Терасите на жилищен блок в центъра на Добрич са в предаварийно състояние

  • 07 декември 2015 13:13

  • 1787
  • 1
Терасите на жилищен блок в центъра на Добрич са в предаварийно състояние
© Булфото

Терасите на жилищен блок в центъра на Добрич са в предаварийно състояние и общината ще търси възможности за укрепването им чрез финансиране от фондове, съобщи заместник-кметът по устройство на територията архитект Боян Коларов.

Според доклад на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране почти всички тераси на жилищен блок "Свобода" с над 70 апартамента са провиснали и имат надлъжни пукнатини. Конзолните конструкции трябва да бъдат премахнати заради потенциалната опасност не само за живеещите, но и за преминаващите граждани. В партера на жилищния блок има търговски обекти. Вероятно към сградата ще бъде изградена външна конструкция, към която ще бъдат прихванати нови тераси, поясни архитект Коларов. По думите му целият жилищен блок, който е претърпял две конструктивни укрепвания след силното земетресение през март 1977 година във Вранча, Румъния, ще бъде инспектиран и ще бъде изготвен технически паспорт, допълва БТА.

Общината ще подкрепи собствениците за обезопасяването на сградата като кандидатства за финансиране от фондове за възстановяване при бедствия и аварии, посочи заместник-кметът.

Последвайте канала на

1787 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2015.12.07 | 13:55

1
И откъде ще намерите "кинти" бе господа общинари.

Добави коментар

Водещи новини