Над 60 служители напускат доброволно БДЖ

  • 10 ноември 2011 15:06

  • 614
  • 0
Над 60 служители напускат доброволно БДЖ
© Булфото

Над 60 служители на БДЖ са обявили намерението си да напуснат доброволно компанията само за два дни. Това обяви на пресконференция в локомотивното депо в "Подуяне" председателят на Съвета на директорите на холдинг "БДЖ" Владимир Владимиров.

Служителите са се възползвали от предложението отправено преди дни от ръководството на компанията, да напуснат БДЖ доброволно в срок от 45 дни. В замяна те ще бъдат компенсирани с шест брутни работни заплати, което по думите на Владимиров означава средно по 4 500 лв. на човек.

Той изрази надежда и останалите служители от списъка за съкращение "да проявят здрав разум" и да напуснат доброволно. Така според него хората ще отидат на борсата и за 18 месеца ще имат възможност да се преквалифицират и да си търсят работа.

По повод задълженията на БДЖ, Владимиров посочи, че въпреки тежката криза, в която се намира железницата, тя вече е длъжник на две, максимум три фирми. Всички останали задължения са сведени под 1 млн. лв., отбеляза Владимиров. Най-големият дълг е към "Трансимпекс", но и той е намален, добави председателят на Съвета на директорите на компанията.

Последвайте канала на

614 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини