Американски ескадрен миноносец пътува към Варна

  • 04 декември 2015 14:10

  • 1428
  • 2
Американски ескадрен миноносец пътува към Варна
©

Американският ракетен ескадрен миноносец „Рос“ е навлязъл в Черно море и държи курс към българското пристанище Варна, съобщава РИА Новости, позовавайки се на военно-дипломатически източник. „Снощи „Рос“ е преодолял проливната зона между Босфора и Дарданели и е навлязъл в акваторията на Черно море.

Съдейки по курса, корабът се е отправил към българското пристанище Варна“, заявява източникът. По неговите думи групировката кораби на НАТО в състав три фрегати - канадската „Уинипег“, португалската „Франциско де Алмейда“ и испанската „Блаз де Лезо“, не са навлезли в Черно море въпреки съобщенията на медиите.

Миноносецът ще бъде в акваторията на Черно море, за да обезпечи мира и стабилността в региона, се казва в съобщение на Шести американски флот.

През октомври „Рос” участва в първите изпитания по програмата за изграждане на противоракетна отбрана (ПРО) в Европа. Изстреляна от борда му ракета прехващач успешно унищожи учебна балистична ракета в северната част на Атлантическия океан.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1428 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.07 | 16:00

2
В чест на "Рос " Перуката е изкомандвал правителството :Строи се ,наведи се в чест на 'братята "чернилки и ......честито покръстване ! Дали рязани от Кравария или фесове ,Бостан-джий вече са свикнали !

2015.12.05 | 10:40

1
Изстреляна е от северната част на океана и е поразила ракета ,чааак в северната част на Атлантическия океан ! И при това успешно !

Добави коментар

Водещи новини