Тринайсетметрова елха грейна в Русе

  • 02 декември 2015 19:18

  • 2129
  • 0
Тринайсетметрова елха грейна в Русе
©

Кметът на Русе Пламен Стоилов "запали" тази вечер светлините на 13-метровата елха в центъра на града, която бе озарена от фойерверки. Изкуственото коледно дърво е с LED-осветление, с диаметър шест метра в основата, а звездата на върха на конструкцията е с размери 1,5 метра. По елхата има 39 различни светещи елемента и украшения. Тази година край нея е изграден и коледен кът, включващ триметров Дядо Коледа с шейна и с две еленчета.

Поставена е и голяма специална пощенска кутия на Добрия старец, в която децата могат да пуснат своите писма с желания. Малко преди светлините на елхата да грейнат пристигна и Дядо Коледа, който бе съпровождан от своите джуджета.

В празничната програма се включиха детски музикални и танцови състави, актьори, както и българският участник в "Детската Евровизия" Габриела Йорданова. Със запалването на светлините на елхата бе поставено началото и на Коледно-новогодишния фестивал, който и тази година ще бъде изпълнен с най-различни събития.

Сред акцентите в него е второто издание на международния фестивал на ледените скулптури "Русе Айс Фест", чието начало ще бъде поставено на 14-и декември.

В централната част на града има още две украсени елхи - 13-метров живорастящ смърч пред Доходното здание и шестметрово изкуствено коледно дърво на площад "Хан Кубрат". Украсата на Русе включва и 270 коледни светещи елемента. От днес заработи и традиционният коледен базар, разположен в участък от централната пешеходна ул. "Александровска".

В 22 къщички се предлагат коледни украшения, сувенири, топли шалове и ръкавици, както и още много разнообразни стоки, подходящи за подаръци. Една от къщичките е отдадена за безвъзмездно ползване на сдруженията "Дете и пространство" и "Българо-румънски трансграничен институт по медиация", които ще набират средства с благотворителна цел.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2129 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини