Главсекът на МВР: Бусът от Терминал 1 и лицата, които са се возили в него, са рискови (видео)

  • 02 декември 2015 08:08

  • 4377
  • 2
Главсекът на МВР: Бусът от Терминал 1 и лицата, които са се возили в него, са рискови (видео)
© Булфото

Лицата, които са влезли с буса на територията на България в момента не са в страната. Към момента те не са задържани, но са известни кои са. Те не са граждани на ЕС, а са от страна от бившия Съветски съюз, съобщи в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия главсекът на МВР Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в

По случая има образувано досъдебно производство, информира той.

Костов обясни, че лицата са влезли в България преди три дни в България от ГКПП "Капитан Андреево". По думите му, те са пребивавали ден и половина в Бургас и след това в София.

Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в разказа цялата история от вчерашния ден: В рамките на мерките, които са предприети периодично в зоните на кризисна инфраструктура минават патрули на Гранична полиция с кучета, които са обучени да надушват взривно вещество. Един такъв патрул е минал по край въпросния бус и кучето е надушило взривно устройство. След това той е проверен със специално устройство. Веднага е подаден сигнал в МВР и второ куче е реагирало на наличие на взривно устройство в буса. Последвала е проверка със съвременен уред, който също открива наличие на взривно вещество.

Категорично, заяви главният секретар на МВР, обаче не е намерено взривно вещество в буса. Той в момента се намира на паркинга на МВР.

На въпрос какво е подвело два уреда и две кучета, Костов отговори, че в микробуса е имало изключително голямо количество багаж, който явно е купуван с цел кинкалерия - парфюми, множество уреди и много други вещи. Дали в някое от тях е  имало вещества, които са сходни с това на взривно устройство или някой от денковете са били в допир с взривно вещество, тепърва ще се доказва от експертизите, обясни Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в.

Самият микробус и самите лица имат рисков профил, каза още главсекът." Рисковият профил е предварително изведен и те отговарят на него. Той е начертан още след събитията на 13 ноември и се извежда  след съвещание на оперативния щаб, в който са включени всички правооохранителни служби в страната.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4377 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Веселин Василев

2015.12.02 | 13:12

2
А защо се учудвате,че не е намерено взривно вешество.Кучетата подушват даже и остатъци от такова.Ако е имало преди това и е премяхнато кучетата пак ще реагират.

2015.12.02 | 13:11

1
Да да ще повярва някой, първо две кучета и уред засичат взривно вещество, пък после се оказали парфюми айде това го разправяйте в столипиново.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини