Нито един проект не спечели конкурса за нова визия на централния площад в Добрич

  • 01 декември 2015 11:30

  • 1084
  • 0
Нито един проект не спечели конкурса за нова визия на централния площад в Добрич
© Getty Images/Guliver

Нито един от трите проекта, участвали в конкурса за нова визия на централния площад "Свобода" в Добрич, не спечели обявения от Общината конкурс, съобщиха от там. Назначеното със заповед на кмета Йордан Йорданов жури е решило да не се присъжда първа, втора и трета награди, както и част от наградния фонд. Трите конкурсни проекта са наградени с три втори занижени награди от 2000 лв.

Целта на конкурса бе да се открият най-добрите и съвременни решения за новата визия на площад "Свобода", обновяване на публичното пространство и повишаване качеството на обитаване на градската среда. В момента на тази територия има временни постройки, които няма да бъдат запазени, както и надземен паркинг и зелена площ с едра дървесна растителност.

Според подробния устройствен план на централна градска част, се предвижда там да се изгради по-висока сграда с паркинг, който ще има две подземни и две надземни нива.

Предвид значимостта на територията, която бе предмет на конкурса, и липсата на предложения, които покриват очакванията, Общината ще продължи да търси идеи за осмисляне на публичното пространство.

Последвайте канала на

1084 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини