Прелитащи хеликоптери стреснаха варненци

  • 26 ноември 2015 13:25

  • 2373
  • 1
Прелитащи хеликоптери стреснаха варненци
© Булфото

Прелитащи в небето над Варна хеликоптери стреснаха жители и гости на морската столица и вдигнаха кръвното на по-възрастните от тях, съобщава „Монитор”.

Преминаващите над града хеликоптери "Кугър" са от авиоoтряда на ВМС от базата "Чайка" край Варна и са изпълнявали регулярни учебни полети, стана ясно по-късно. Пилотите тренират, съобразно утвърдения им план, успокоиха от Военноморските сили изнервените от шума и присъствието на бойни машини над главите им варненци. След като вертолетната площадка на територията на УМБАЛ "Света Марина" беше преотстъпена на военните, до нея редовно се извършват полети по планиран график, съобразно бойните разчети на поделението "Чайка".

„Тренировките не са инцидентни. Никой не ни напада и не се отбраняваме от никого“, съобщават от Щаба на ВМС. „Имаме 6 хеликоптера, това е останало като охрана на цялото ни Черноморско крайбрежие.

През лятото над Варна са засичани да прелитат и граждански хеликоптери, извършващи полети до Украйна, както и интензивно прелитащи бойни машини „Пантер“ през март, за които няма обяснение какво са правили във въздушното пространство над морската столица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2373 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.12.01 | 07:35

1
Глупости на търкалета. Ако е имало подобни случаи, то е защото- хора на пределна възраст, мислят че Бог идва за тях.

Добави коментар

Водещи новини