Описват паметниците на културата във Варна

  • 09 ноември 2011 13:42

  • 1483
  • 0
Описват паметниците на културата във Варна
©

Паметниците на културата във Варна, които все още са останали непокътнати, ще бъдат номерирани и описани в карта.

С тази задача са се нагърбили група ентусиасти, учредили и сдружение с нестопанска цел, съобщава moreto.net. Идеята е да съхранят и опазят наследството на града. На културните паметници ще бъдат поставени специални знаци с пиктограмни кодове.

На знака е посочен уникалният номер на обекта и информация, че е вписан в регистрите на паметниците на културата. Той е под формата на плакет с големина 30 на 30 см. В долния ляв ъгъл се съдържа пиктограмният код. Чрез заснемането на скриптирания текст хората ще получават пълна информация за съответния обект на културата - строителство и история.

В момента усилено се работи по броенето на паметниците и изработването на карта.


Всяка седмица групата се събира да разисква и дообогатява идеята си. Засега най-много работи и върху намирането на паметниците, които са останали в морската столица.

След като се номерират и впишат в карта, трябва да се изработи и сайт. Чрез заснемането на скриптирания текст на знака хората ще получават пълна информация за съответния обект на културата - строителство и история. Той ще препраща към специален сайт, който ще съдържа необходима информация за паметника.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини