Предлагат следващия референдум да е за увеличение на отпуската (видео)

  • 24 ноември 2015 09:25

  • 1575
  • 3
Предлагат следващия референдум да е за увеличение на отпуската (видео)
©

Референдум по предложението за увеличаване на отпуските би бил най-добрият начин да се чуе мнението на работещите и на работодателите.

Около тази теза се обединиха независимият депутат Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в и Ивелин Желязков от Асоциацията на индустриалния капитал в сутрешния блок на БНТ.

Припомняме, преди няколко дни Кадиев предложи платения годишен отпуск да стане от 20 на 25 дни. Той внесe предложение за промяна на Кодекса на труда до парламентарната шефка Цецка Цачева. В профила си във Фейсбук Кадиев изтъкна, че Дания, Финландия, Швеция, Франция, Австрия, Люксембург вече са направили тази стъпка. В Руската федерация и Великобритания платените отпуски достигали дори 28 работни дни.

Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в и Ивелин Желязков спориха по внесения от Кадиев законопроект. Бизнесът е твърдо против идеята. Депутатът пък смята, че това ще намали стреса, ще подобри здравето и работоспособността на българите. Желязков е на мнение, че такава промяна би намалила конкурентоспособността на индустрията, а също така допълнително ще натовари бизнеса.

Работодателите настояват Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в да оттегли законопроекта, но той е категоричен, че няма да го направи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1575 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кольо кьоравото

2015.11.24 | 14:04

3
Най-ненормалния депутат си ти.При толкова много национални празници остава и още отпуска и кога ще се работи за да имат хората по-високи заплати,тази отпуска трябва да се плаща от заработеното,държавата с нищо не помага, а само натоварва бизнеса.Сега заплатите ще се намалят за да отговори бизнеса на поредната простотия на милионерите които хич не им пука нито за бизнеса ,нито за хората.Няма да има референдум за глупостите на едни болни,шизофренич ни ,пишман депутати.Трябва да се работи ,за да има откъде да се плащат тези отпуски,прости ли сте или от луната паднали.

2015.11.24 | 14:04

2
Лесно е да се маниполира обществото за да покажете загриженост но истината нее в това.Отпуската,празниците и допълнителни отпуски които се дават в някои сектори са достатъчни.Държава с най-много национални празници сме в ЕС ,за каво говорим изобщо на тази тема.
Рони

2015.11.24 | 14:04

1
Кадиев пак се вре където му е работа и където не...има ли кой да го чуе?!

Добави коментар

Водещи новини