Журналист: Войната на Франция срещу терора все още търси своите опорни точки

  • 20 ноември 2015 21:18

  • 1564
  • 1
Журналист: Войната на Франция срещу терора все още търси своите опорни точки
©

Париж е град за нови идеи и затова беше избран за сцена на ужаса от терористите. В съзнанието на атентаторите той се явява като град на разврата. Това каза журналистът Иво Христов в предаването "Панорама" по БНТ.

Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 е най-нестандартният президент на Франция.

Според него Франция прави грешка след грешка в борбата срещу тероризма. "Страната избра унизителната роля в Украйна, когато пригласяше на САЩ за събитията там. След това потърси финансиране от богатите страни в Близкия Изток. В Сирия политиката й също е неадекватна. Войната й срещу терора все още търси своите опорни точки. Интересно е, че Франция не поиска задействането на Чл. 5-и на НАТО, а поиска европейско съдействие".

"Франция беше против войната в Ирак, въпреки това отново пострада", отбеляза Христов. "Френските служби имат репутацията на едни от най-качествените. Днес обаче разбираме нови данни. Не само френските служби, но и координацията между европейските работи зле", смята журналистът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1564 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гост

2015.11.23 | 17:52

1
Защо ДПС е снабдило терористите с българско оръжие,те заемат 1/3 от персонала на армията. Това е срам и позор за една държава да има етническа партия навсякъде във властта.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини