Журналист: Популизмът на европейските политици създава чудовища

  • 20 ноември 2015 17:47

  • 2757
  • 1
Журналист: Популизмът на европейските политици създава чудовища
©

Има много неясноти около атентатите в Париж, френските и белгийските власти дължат много отговори. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът Светослав Иванов, който заедно с екип на телевизията отразяваше събитията на място след терористичните актове от 13 ноември.

Той изрази недоумение как е възможно да бъде организирано подобно нещо от хора с криминално минало, които са били под наблюдение. Оказва се, че те са влизали и излизали от Франция както си поискат. Видяхме, че в Брюксел, само на 10 минути от Европейската комисия и Европейския парламент, има гето, каквото и в България няма. Тази Европа е много различна от това, което си мислим, заяви Иванов. В Париж цареше паника, която е много симптоматична за вцепенението, в което изпадна цяла Европа, посочи той.

Европа допусна изключително груби грешки през последните десетилетия – плашеше обществата си с българи, румънци и полски водопроводчици, създадоха се цели партии за това, а в същото време в сърцата на техните градове се появиха тези гета. Говорим за политически популизъм, който създава чудовища, и тези политици трябва да си понесат отговорността, каза още Светослав Иванов.

Според журналиста Иван Георгиев терористите се опитват да ударят там, където хората живеят заедно. Той изрази мнение, че целта на атентаторите може и да е да се внуши, че този цивилизационен модел вече не работи.

Операторът Добромир Иванов посочи, че е бил впечатлен от страха, който е завладял Париж след атентатите. Явно, че най-силното оръжие на терористите не са калашниците, а именно насаждането на страх, каза той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Чичо Ви Дядко

2015.11.25 | 06:08

1
Светли президент

Добави коментар

Водещи новини