Жители на "Овча купел": Малцинствата са по-голям проблем от бежанците (видео)

  • 20 ноември 2015 16:20

  • 5857
  • 3
Жители на "Овча купел": Малцинствата са по-голям проблем от бежанците (видео)
© Булфото (архив)

Екипът на Novini.bg се разходи в столичния квартал "Овча купел", където е ситуиран един от бежанските центрове в столицата.

След събитията от трагичната нощ на 13 ноември в Париж, институциите в България обещаха повече полицейско присъствие на невралгичните точки. Нашият репортер попита жителите на столичния квартал: Чувстват ли се сигурни и забелязват ли засилено полицейско присъствие? Гражданите отговаряха, че в тази ситуация и обстановка никъде не можеш да се чувстваш на 100% защитен. В "Овча купел" не сме свидетели на някакво напрежение, категорични бяха те. През последната седмица никой от анкетираните не е забелязал повече полиция.

Мъж, живеещ в къща в квартала, разказа, че неговия дом до този момент не е бил обект на кражби, но някои от съседите му са потърпевши. Тези кражби се извършват от малцинствата, а не от бежанците. Проблемът с малцинствените групи е толкова голям, че едва ли полицията ще се справи с тях, убеден беше той.

Продавачка от квартален магазин за стоки от бита обясни, че лятото е имало много повече бежанци, отколкото в момента. В магазина никога не сме имали проблеми, но в магазините са хранителни стоки е имало опити за кражби от страна на бежанците, обясни тя.

Зададохме въпроси и на студентите от Нов български университет (по повод информациите, че бежанци са нахлули в сградата на университета б. ред) дали се притесняват и дали са ставали обект на нападение. Всички анкетирани млади хора категорично заявиха, че се чувстват сигурни. Не е имало никакво посегателство и никакви атаки във вторник вечерта, казаха те. Студентите обясниха, че също не са забелязали да има засилено полицейско присъствие в района. Единствено им е направило впечатление, че по-голямо струпване на органи на реда е имало във вторник през деня, когато беше разпита на лидера на "Атака" Волен Сидеров в Столичното следствие.

Вижте и чуйте повече във видеото.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5857 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.10 | 07:37

3
полицаите само искат заплати по 20-30, но да вършат работа- не, да симулират обаче са се научили... ловят тинейджъри с по 1 фас трева...
Ghost

2015.12.09 | 21:30

2
Въпрос на време кога малцинства ше почнат да се взривяват и избиват българи като във Франция. Векове опресия и дискриминация срещу цигани и турци
В е л и к и я

2015.11.25 | 22:54

1
И едните и другите сте се проблем , и вие сами сте си го създали тоя проблем по тоя начин как си награбила тия чавета , щото вие не знаете кво е кондом и само се възпроизвеждате а после ревете , няма да ревете ......като не сте си мислили - мрете .....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини