Все повече млади висшисти остават без работа за повече от година

  • 20 ноември 2015 07:20

  • 1298
  • 2
Все повече млади висшисти остават без работа за повече от година
© Булфото

Все повече млади хора - висшисти, остават безработни за повече от година, предаде БТВ. Констатацията беше направена на кръгла маса по проблемите на младежката безработица в Пловдив.

Добрата новина е, че у нас вече действа стажантска и обучителна програма, по която големи български компании наемат и обучават студенти и новозавършили висшисти, пише news.bg.

„В рамките на стажовете, те имат възможност да усетят какво е реално да се работи в работна среда, но от друга страна да развият и специфични умения", обясни Аделина Костова, мениджър „Човешки ресурси" в голяма българска фирма.

„Освен, че получаваш възможността да работиш в компания и да виждаш нещата как се случват реално, придобиваш и практически знания, които за един специалист, млад, независимо от която и да е сфера, е изключително важно", споделя Гергана Йорданова - една от хилядите млади хора, завършващи висшето си образование без да могат да си намерят подходяща работа.

Гергана е един от 153-мата стажанти, които през последната година са получили шанс да се запознаят практически с работата в голяма хранително-вкусова компания. Почти половината от стажантите вече са назначени за постоянно.

Последвайте канала на

Novini.bg
1298 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нар

2016.02.05 | 07:41

2
Намалете бройката на студентите. Не е нормално да се бълват с фуражната лопата висшисти за който няма работа ? Трябва да се намали бройката за да се повиши качеството .
FM

2015.12.09 | 03:24

1
Мършо- пише се (ВиЗсшисти).

Добави коментар

Водещи новини