Спешно търсят кой да унищожи 867 тона боеприпаси

  • 19 ноември 2015 07:16

  • 1323
  • 1
Спешно търсят кой да унищожи 867 тона боеприпаси
© Булфото (архив)

Министерството на отбраната търси спешно изпълнител за унищожаването на 867,234 тона боеприпаси, елементи за тях, взривни вещества и пиротехнически изделия.

Това става ясно от обявена обществена поръчка на стойност 750 000 лв. без ДДС. Изборът на изпълнител ще е на основание най-ниска цена, а срокът за изпълнение на дейностите е 12 месеца, пише в. "Дума".

Изборът на изпълнител на утилизацията ще стане по ускорена процедура за обществени поръчки, като основание за това е състоянието на боеприпасите и рискът от самовъзпламеняване, възникване на пожари и детониране на други боеприпаси.

Последствията от възможните взривове са с непредвидими последици за личния състав, военните формирования, в които се съхраняват, инфраструктурата, за околната среда, както и за намиращите се в близост населени места. Боеприпасите се нуждаят от спешна утилизация или унищожаване, които не търпят отлагане, и това е установено от извършената проверка от специалисти от дирекция "Логистика" в подчинените й военни формирования, пише в документацията за обществената поръчка.

Последвайте канала на

Novini.bg
1323 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.11.19 | 15:24

1
Ами сега, полигоните като са закрити.

Добави коментар

Водещи новини