Плевен е домакин на Първи международен фестивал на китарата

  • 18 ноември 2015 14:21

  • 1786
  • 1
Плевен е домакин на Първи международен фестивал на китарата
© Булфото

Плевен е домакин на Първи международен фестивал на китарата с участието на 150 инструменталисти от 15 държави. Това съобщи  Николай Михайлов - преподавател по китара в Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен, ръководител на организационния екип, цитиран от БТА.

Културното събитие ще се състои от 25 до 30 ноември и е посветено на 55-годишнината на училището за изкуства в Плевен. В конкурсната програма има три жанрови категории. Акцентът на всяка от фестивалните вечери ще бъде поставен с концерти на професионални изпълнители от висок ранг - банда Дел Пандре, Георги Василев - България/Швейцария, Зоран Анич - Сърбия, Боян Дойчев -България. За участие във феста са заявили участие инструменталисти от България, Австрия, Гърция, Кипър, Македония, Полша, Румъния, Черна Гора, Швейцария, Турция, Украйна, Франция, Хърватска.

Наградният фонд е 12 500 лева. Майсторски класове ще имат Нено Мунитич от Хърватия, Ливиу Георгеску от Румъния, Дарко Багески отг Македония и българите Росен Балкански и Екатерина Икономова /София/, Стела Динкова /Пловдив/. Откриването на феста ще бъде на 25 ноември /сряда/ от 19.00 ч. концертната зала на Музикалното училище в Плевен, а галаконцертът ще бъде в салона на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" на 29 ноември /неделя/ от 19.00 ч. Всички концерти с безплатен вход.

Последвайте канала на

1786 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сфдх

2015.11.18 | 20:07

1
Браво на организатора на това събитие!!! В тези времена е цяло чудо да се организира събитие от подобен род!! Браво г-н Михайлов, де да имаше повече хора като вас в тая държава, населена с доста примати......

Добави коментар

Водещи новини