Жители на Катуница: Цар Киро беше кокошка със златни яйца

  • 08 ноември 2011 20:30

  • 5732
  • 4
Жители на Катуница: Цар Киро беше кокошка със златни яйца
© Булфото

Жителите на Катуница излязоха с отворено писмо до американския посланик Джеймс Уорлик, след като вчера топ дипломатът категорично застана зад тях в интервю пред национална медия и обяви, че в България има две правосъдни системи.

"Как може един човек и неговите деца и внуци да останат над закона, да не плащат данъци, как се случва това. Не бих се примирил с такава ситуация, не обвинявам българските граждани, които излязоха на протест, но нека хората да не поемат правосъдието в собствените си ръце. Но на хората им е омръзнало и цар Киро не е единствен случай. Преди време казах, че в България има две правосъдни системи. Ако си достатъчно богат и властен, правилата може и да не се отнасят до теб - за това казах, че има две правосъдни системи в България и Катуница е пример за това", каза Джеймс Уорлик, цитиран от "Под тепето".

А катунци веднага реагираха и разпратиха писмо до медиите, с което се обръщат към посланика и дори го канят на гости в селото.

Ето и пълното съдържание на писмото от Катуница:

Уважаеми г-н Уорлик,

От името на жителите на село Катуница най-искрено Ви благодарим за проявената от Вас позиция. Ние виждаме във Вас един от малкото светли лъчи чрез, които може справедливостта да възтържествува. В същото време ни е болно, защото нито един български държавник през 20-те години на прехода не поиска да вникне в проблема камо ли да го разреши. Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от за тях беше "кокошката със златните яйца". А той през цялото това време всячески показваше, че е над закона и на него всичко му е разрешено, смазваше всеки, който се осмеляваше да иска справедливост. Само ние хората от Катуница знаем на какво бяхме подложени през всичките тези години. Затова Вашата подкрепа е безценна

БЛАГОДАРИМ ВИ

PS. Винаги ще бъдете добре дошъл в Катуница.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5732 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Аз

2014.08.18 | 12:34

4
Дано бъдат възмездени загиналите момчета ! Дано има поне малко справедливост !

2014.08.18 | 12:34

3
Циганите не на сапун, а на Сатурн!
Прах за пране

2011.11.10 | 20:12

2
Циганите на ПАВ (повърхностно-активни вещества)!
fdr

2011.11.10 | 19:33

1
ne ciganite na sapun!!!!!!!!!!!!!!! ribata se vmerisva ot glavata!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини