Фандъкова обмисля дали да назначи заместник-кмет по сигурността (видео+снимки)

  • 16 ноември 2015 12:19

  • 2524
  • 1
Фандъкова обмисля дали да назначи заместник-кмет по сигурността (видео+снимки)
© Булфото (архив)

Пред журналисти в Столичния общински съвет кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска заяви, че предстои да направи анализ на всички дейности по сигурността на града. Когато обяви своя екип, ще вземе решение дали е необходимо да има специален човек или тя ще продължи да отговаря за Дирекция "Сигурност" на Столичната община.

Фандъкова присъства на извънредна сесия на Столичния общински съвет за избор на ръководство и състав на общинските комисии.
В началото на заседанието съветниците почетоха с едноминутно мълчание паметта на жертвите при атентатите в Париж на 13 ноември.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска припомни, че след първия й частичен мандат като кмет на София, когато е имало такъв зам.-кмет, решението й за втория мандат е било да поеме лично тази функция. Фандъкова посочи, че в този период по нейно настояване е създадена Общинска полиция, Звено за реакции при кризи, Доброволно формирование към общината, направени са инвестиции в системата за видеонаблюдение.

Тя съобщи, че по нейно настояване в района на бул. "Мария Луиза", Женския пазар, Централната жп гара вече има нови допълнителни патрули, патрули на Общинска полиция и пост на жандармерията. Целта по думите на кмета е зоната да се насити с полиция. Фандъкова каза, че е в непрекъснат контракт с министъра на вътрешните работи, пише БТА.

Кметът съобщи още, че от днес започват съвместни проверки на СДВР и Дирекция "Сигурност на Столичната община" за охраната на общинските училища, детски градини, подлези, публичните места, на които има частни охранителни фирми. В следващите дни предстоят съвместни срещи с охранителните фирми на по-големи частни обекти, допълни кметът.

По темата за бежанците, кметът Фандъкова припомни, че капацитетът на София за приемане на търсещи убежище е отдавна запълнен. Притеснена съм не от бежанците, които легално са настанени в центровете, а от нелегалните имигранти, посочи кметът.

Тя каза, че от две години наблюдава непрекъснатите проверки на територията на града за нелегални имигранти, в които участват и представители на Столичната община. Според Фандъкова обаче основният проблем в центъра на София са нелегалните имигранти, а не бежанците. Именно затова е важно проверките да се правят постоянно, отбеляза столичният кмет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2524 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.11.18 | 22:37

1
Най добре да назначи някоя своя роднина както правят винаги!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини