Прочистиха водните площи от боеприпаси в Челопечене

  • 08 ноември 2011 16:30

  • 1145
  • 0
Прочистиха водните площи от боеприпаси в Челопечене
©

Заместник-министърът на отбраната Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 получи сертификат за окончателното прочистване на водните площи от боеприпаси и части от тях в района на Челопечене.

Сертификатът беше връчен от Веселин Михайлович, директор на регионалния център за подводно разминиране от Република Черна гора.

Заместник-министър Радев благодари на многонационалния екип за подводно прочистване от регионалния център в Черна гора за проявения професионализъм, акуратност и бързина. В продължение на един месец екипите извършиха разузнаване и прочистване на коритата на реките Лесновска и Железница, рибарниците в Челопечене, водните площи в района на поделението и изкуствените водоеми до село Чепинци. Те работиха в двукилометровата зона от епицентъра на инцидента и прочистиха 226 431 кв.м. водна площ.

Екипите на центъра за подводно разминиране започнаха работа на 26 септември 2011 г. в изпълнение на подписания протокол между Министерството на отбраната и посолството на САЩ за съдействие за унищожаване на малки оръжия и леки въоръжения и за провеждане на операция за отстраняване на невзривени артилерийски боеприпаси край Челопечене.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини