Отново избраха Елен Герджиков за шеф на столичните общинари

  • 12 ноември 2015 13:15

  • 1268
  • 0
Отново избраха Елен Герджиков за шеф на столичните общинари
© Булфото

Елен Герджиков е новият-стар председател на Столичния общински съвет. Като единствен кандидат за поста Герджиков събра одобрението на 48 общински съветници. Всички 61 съветници упражниха правото си на глас за избор на председател на местния парламент в тайно гласуване. 13 от тези гласове обаче останаха недействителни.

Заместник-председатели на местния парламент на София ще са Николай Стойнев, издигнат от ГЕРБ, Прошко Прошков от Реформаторския блок, Милка Христова от БСП, Николай Пехливанов, издигнат от ВМРО и „Атака", Иван Велков от "Група 5".

В „Група 5" влизат двамата общински съветници на „Движение 21", двамата на „Глас Народен" и единият на „Зелените", а съпредседатели на групата са Симеон Славчев и Светльо ВитковСветльо Витков Светослав Емилов Витков, още известен като Светльо Витков или Светльо от „Хиподил“, e певец,.

61 общински съветници се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на хората.

Повече инвестиции по кварталите обеща пред журналисти Елен Герджиков, след като новият местен парламент го избра за свой председател.

„Ще има нови проекти и нови акценти", загатна той и обеща, че приоритет и сега ще бъдат инфраструктурните проекти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини