България и Китай ще открият културни центрове в Пекин и София

  • 11 ноември 2015 20:11

  • 1425
  • 0
България и Китай ще открият културни центрове в Пекин и София
© Булфото

България и Китай ще открият културни центрове в Пекин и София. Споразумение за това ще подпишат утре в Министерството на културата /МК/ заместник-министър Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за и министърът на културата на Китайската народна република Луо Шуган. Церемонията е от 13.00 ч. в зала "Колегиум", съобщава пресцентърът на МК.

С предстоящото разкриване на културни центрове в столиците на страните ни ще се създадат условия за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на културата между България и Китай. Тези центрове ще допринесат нашето сътрудничество в духовната сфера да е още по-активно, то ще придобие и съвсем нови форми и измерения, а културният обмен между КНР и България ще стане още по-интензивен, се посочва в съобщението.
Утре от 14.30 ч. Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за ще има среща в зала "Колегиум" с гостуващия у нас генерален секретар на МК на Естония Пааво Ногене. Двамата ще говорят за подготовката на българското председателство на ЕС - 2018 г. Както е известно, Естония ще председателства ЕС преди България - през първата половина на 2018 г.

Луо Шуган и Пааво Ногене пристигат у нас за откриващия се на 13 ноември в София Втори форум за културно сътрудничество между министрите на културата на страните от Централна и Източна Европа и Китай (формат 16+1). Страната ни е домакин на престижното събитие по предложение на министъра на културата Вежди Рашидов.

Последвайте канала на

БТА
1425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини