Село на бунт заради вдигнати нависоко електромери (видео)

  • 10 ноември 2015 12:37

  • 1789
  • 2
Село на бунт заради вдигнати нависоко електромери (видео)
©

Гражданско недоволство срещу ЧЕЗ назрява в белослатинското село Търнава. Жители скочиха срещу вдигането на електромерите нависоко, съобщава БТВ.

От енергото посочват, че с действията си гарантират сигурността на абонатите, защото смъртните случаи заради незаконни прикачвания зачестяват.

Преди две седмици служители на енергото влизат в ромската махала на Търнава. „Почнаха да опъват кабели, щяло да ни се повдигне напрежението и заради това вдигат таблата горе, че много кражби имало”, обясни Яшар Касъмов, общински съветник. „Това, което представителите на ЧЕЗ казаха, е, че по всяко време могат да осигурят достъп на хората до тези електромери”, коментира Габриела Раловска, кмет на с. Търнава.

„Преди години съм хванат и ми е сложена глоба 1500 лева, плащам си я, даже и три години ми е сложено условно. Оттогава не пипам и съм един от редовните платци, това ми е бележката за 52 лева”, заяви един от жителите на Търнава.

От дружеството са категорични, че половината от доставяния в селото ток се краде. Хората се заканват, че протестната им подписка ще стигне до Брюксел.

„Ако до вторник не ни свалят таблата, ние да си виждаме и да сме нормални граждани на Република България, няма да си пускаме децата на училище, няма смисъл да бъдат грамотни”, закани се Николина Митковска.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1789 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.12.03 | 18:22

2
И да ги пуснете в селското училище само ще пречат на децата на нормалните родители и пак ще са неграмотни.
Мастър

2015.12.03 | 18:22

1
Абе мърши, кои ви кара да си пускате децата? Те и без това са безполезни, крадливи и неграмотни! Ясно ни е защо искат електромерите да са ниско - за да крадат. Боклуци ще си останете, цигани миризливи.

Добави коментар

Водещи новини