Преустановява се за тази вечер спасителната операция в района на Кушунските водопади

  • 07 ноември 2015 20:43

  • 2890
  • 2
Преустановява се за тази вечер спасителната операция в района на Кушунските водопади
© Булфото

Преустановява се за тази вечер спасителната операция по изваждането на двамата затрупани туристи от срутилите се тонове скална маса в района на Крушунските водопади, съобщават от областната дирекция на МВР в Ловеч.

Работата на спасителите ще продължи утре сутринта, очаква се да бъде докарана военна техника. Районът ще се охранява през цялата нощ.

Повече от 30 часа продължи разчистването и издирването на туристите. В акцията участваха служители на полицията, екипи от районните служби по пожарна безопасност и защита на населението от Ловеч, Плевен и Велико Търново. Екипи от София и Монтана днес се включиха със специализирана техника, такава бе донесена и от доброволци. Помагаха и групи планински спасители от Ловеч и Троян.

Един от двата огромни скални къса, под които се предполага, че са 45-годишната българка и 56-годишният англичанин, днес бе разбит. Но въпреки часовете разчистване и копаене дори във водата туристите не бяха открити. Затова утре ще продължат усилията за разбиване и на другия грамаден скален къс.

Заедно със спасителните екипи днес на мястото бяха кметът на община Летница Красимир Джонев и заместник-областният управител Георги Терзийски.

Последвайте канала на

БТА
2890 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
мдскщгж

2015.11.08 | 18:05

2
Защо? А, полицаите стачкуват......за привилегии, бонуси, ранно пенсиониране и 20 заплати. Да работят не е желано от служителите в МВР, те работят с желание само за дилъри, мафия, убийци и т.н. престъпници срещу кеш.
Ххххх

2015.11.08 | 05:08

1
Пише се Крушунски, а не Кушунски.

Добави коментар

Водещи новини