Гл. комисар Николай Николов: Опасността от пожари се увеличава през зимата

  • 07 ноември 2015 07:22

  • 1064
  • 0
Гл. комисар Николай Николов: Опасността от пожари се увеличава през зимата
©

С наближаване на зимния сезон опасността от пожари се увеличава.

За това алармира пред БТА директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. По думите му само през последните няколко дни петима са загинали и десетина са пострадали от неправилно използване на отоплителни прибори. Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" ще засили регулярната си информационна кампания, като ще акцентира на битовите пожари, предизвикани от отоплителните уреди. Заради трагичния инцидент с 32-та загинали в дискотека в Букурещ предстои сериозна проверка на големите обекти за масово събиране на хора. Главен комисар Николов апелира хората преди всичко да внимават, за да не се допускат пожари. Също да се използват технически изправни уреди.

Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" работи заедно с Изпълнителната агенция по горите по стратегически план за намаляване на предпоставките за пожари в българската гора, съобщи още Николов.Той е доволен от модернизацията на земеделието и навлизането на комбайни, които надробяват стърнищата и така елиминират нуждата от последващо опожаряване.
Главен комисар Николов отрече да е подавал рапорт за напускане. По думите му текучество сред пожарникарите има в последните няколко дни, подадените заявления надвишават 100. Той е изпратил писмо до структурите, в което ги призовава да не взимат прибързани решения. "Губят се подготвени хора", опасява се главен комисар Николов.Според него най-важно е в момента системата да се върне в стабилно състояние, служителите да са спокойни и уверени в себе си, че предстоят по-добри времена, не толкова несигурни, както последните няколко дни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1064 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини