Събарят постройки на Марешки край Златни пясъци

  • 07 ноември 2011 14:39

  • 2100
  • 1
Събарят постройки на Марешки край Златни пясъци
© Булфото

От няколко дни багери рушат незаконни постройки на плажа "Кабакум" край Златни пясъци. Нова проверка започва и за обекта на Веселин Марешки, който загуби кметските избори във Варна преди седмица.

Чрез фирма на съпругата си, аптечният бос е наел централната част на плажа и е поставил преместваем обект. От областната управа и строителния контрол обаче възразяват, че постройката е двуетажна.

Под ударите на машините за разбиване и събаряне първо попаднаха изградени основи за бъдещо заведение и тоалетна в южната част на плажа "Кабакум", съобщи Varna24.bg. Постройките нямат никакви проекти и строителни разрешителни. Тоалетната дори, противно на всякакви изисквания, не е свързана с канализацията в района, а е със септична яма, при това под пясъка.

Според областния управител Данчо Симеонов, до началото на сезона концесионерът на плажа ще трябва да осигури тоалетна за плажуващите. На мястото на тези бетонни основи, тен ще могат да събират онези, които не искат да плащат наем за шезлонги и чадъри. В централната част на плажа "Кабакум" се издига това съоръжение, известно като къщата на Веселин Марешки.

Загубилият кметската битка за Варна Марешки казва, че по време на кампанията е обяснил всичко за постройката на плажа. Тя е преместваема и отговаря на изискванията на закона, освен това може да се разглоби и премахне в момента, в който приключи договорът му за концесия на плажа. Съоръжението е поставено, за да се предлагат услуги на туристите като водни спортове и фитнес.

Амбицията на управата е след като се премахне незаконното заведение, на негово място да се възстанови минералният извор, дори да се направи и басейн.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2100 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.08 | 01:19

1
Най-интересното е, че точно Кирил йорданов преди това му даде разрешението за строеж, апък сега след изборите съвсем друго. Можеби е значело остави ме да спечеля и ще ти оставя незаконната постройка и 14 декара на плажа за смешен наем , ама понеже не ме остави като ти се обадих сега щи ти ги съборим :D Малиии.

Добави коментар

Водещи новини