Разрушиха незаконния пазар в Люлин

  • 07 ноември 2011 09:39

  • 2121
  • 1
Разрушиха незаконния пазар в Люлин
©

Незаконният пазар в “Люлин” беше разрушен, което бе посрещнато с одобрение от хората в квартала, предаде Бтв. Съборени бяха 14 сергии, чиито собственици естествено негодуваха. Един от тях се оплака, че минимум 60 човека без работа и няма да могат да си гледат семействата.

Сергиите са направени върху частен терен без разрешение на общината. Някои от продавачите твърдят, че са предприели стъпки за узаконяване на вече съборените сергии.

„Това представлява свободен терен, което искам да изградя сергия за временно ползване за плодове и зеленчуци, пуснал съм молба в Съвета, приложил съм нужните документи и е направен архитектурен план за сергията”, каза един от продавачите.

От район “Люлин” обясниха, че сергиите са премахнати въз основа на законно влезли в сила заповеди за събаряне.

„Това, че някой има входящ номер, който нито е ясно за какво е, значи той може да си поиска за всичко входящ номер, но входящият номер не е документ, който би могъл да легитимира и да спре наши действия. Тези заповеди, които са влезли в законова сила, са връчени на собственика, те са подлежали на съдебно обжалване, срокът на съдебното обжалване е изтекъл”, заяви арх. Тодор Тодоров.

Сега, когато сергиите ги няма, може да се направи сравнение с това, което беше на тяхно място преди няколко месеца. Заради лошата хигиена и шума, жителите на блока, под чиито прозорци бе пазара, протестираха многократно и в крайна сметка успяха - незаконните сергии вече ги няма. Но собствениците ню вече съборените сергии твърдят, че няма да си тръгнат оттук.

Теренът, върху който бяха сергиите, е частен и формално всеки може да си прави, каквото си иска върху частна собственост. Но за да направиш сергия, на която да продаваш, ти трябва разрешение от общината, каквото продавачите на вече съборените сергии нямат.

Последвайте канала на

2121 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай Минко/вагината/

2011.11.07 | 11:58

1
да им го слагам немит на тия търгаши и ще им е малко

Добави коментар

Водещи новини