Наливат бетон в свлачището в Асеновград

  • 29 октомври 2015 08:33

  • 1319
  • 0
Наливат бетон в свлачището в Асеновград
©

Продължат укрепителните дейности в асеновградския квартал „Горни Воден”, където десетки къщи са заплашени от срутване, след активизирало се свлачище. Строителната фирма, изграждаща подпорната стена, започна спешно да налива тонове бетон в подножието на свлачището, за да укрепи ската и да не позволи домовете на хората да свлекат в пропастта.

Към момента реална опасност от срутване има само за три къщи, а други шест продължават да са откъснати от света. 15 души, сред които и три деца, са евакуирани от къщите им. Те имат забрана да се прибират до домовете си поне за седмица.

Временно изпълняващият длъжността кмет на Асеновград инж. Пламен Йончев увери, че са взети незабавни мерки за овладяване на ситуацията. "Сутринта рано комисия от специалисти заседава, проектантът даде предписания какво трябва да се направи, за да се стопира проблема, в момента строителят вече го изпълнява. До довечера специална комисия ще констатира дали има опасност от напукване и срутване на къщите, ако се налага, ще евакуираме хора. Засега няма пряка опасност от срутване на сградите".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини