От 2013 г. махат перфораторите в градския транспорт в София

  • 06 ноември 2011 19:37

  • 1567
  • 3
От 2013 г. махат перфораторите в градския транспорт в София
©

Край на хартиените билетчета и перфораторите в градския транспорт планира до една година Столичната община.

До края на 2012 г. тикет системата за електронно таксуване ще бъде завършена и с електронни апарати за билетчета и четци за карти ще бъдат оборудвани 850 автобуса. Така в обща електронна система ще бъдат свързани метрото, автобусите, тролеите и трамваите. В общината вече умуват за нова система за таксуване, а идеята е да не купуваме различни билетчета за метрото и за наземния градски транспорт, научи “24 часа”.

Вариантите за таксуване са билетът да стане почасов, да има няколко зони с различни цени или да се запази сегашният метод за плащане на брой пътувания.

Още през 2010 г. СОС одобри споразумение за отпускане на заем между ЕБВР и Центъра за градска мобилност за довършване на тикет системата в градския транспорт. По прогнозни данни тя ще струва 7 млн. евро.

“В момента очакваме ЕБВР да одобри документацията, за да обявим процедурата за избор на изпълнител. Надявам се до пролетта да сме приключили с нея и да стартира изграждането на системата. Внедряването и разработването й ще отнеме около 6 месеца, така че в края на 2012 г. тя ще работи в целия градски транспорт. Тикет системата работи в 300 тролей и трамвай”, обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

В момента също има комбиниран билет за метрото и наземния градски транспорт. Той важи 60 минути и струва 1,60 лв.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1567 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Баща ви!

2011.11.07 | 08:46

3
Пак ще окрадат парите... смешна работа. Решението на проблема с нередовните пръдливци е във всеки автобус и сходното, по един човек (контрола) ... които да взима парите на хората. Както е в Бургас (примерно). Всички тия бездарни контроли, където сега обикалят по градския транспорт и се молят да ми откъснат билетчето, че ще умрат от глад иначе... ще имат няква функция :) Вместо да се разправят с хората. Така всичко ше е 6, Ама нееее, треа да се краде, треа да се гушкат пари от някъде. Мизерия крайна.... Смешници.
Баща ви!

2011.11.07 | 08:46

2
Колкото и електронни, и свръх скъпи кутийки да ми слагате, пак ше ще се возя гратис у градския :). И ще ме подрапватеее. Вместо да модернизирате градския транспорт. Да ме предразположите, да имам желание да се возя в него, вие слагате, някакви неестетични оранжеви, цъкащи и пилкащи, пластмаси... Що не закупите с тия 7 милиона евро. Нещо новичко, ами все още правите заварки по 50 годишните автобуси, където имат повече заварки от Айфеловата Кула ?
1

2011.11.06 | 21:28

1
W W W . O R I G I N A L N I.BE - - - ЗАКУПИ ЛЮБИМАТА ФУТБОЛНА ФЛАНЕЛКА - сезон 2011/2012!!! БЪРЗО И ЛЕСНО С ЕДНО ВЛИЗАНЕ В САЙТА !!!

Добави коментар

Водещи новини