Община Иваново получава освободени от Българската армия имоти

  • 20 октомври 2015 10:19

  • 1068
  • 0
Община Иваново получава освободени от Българската армия имоти
©

Правителството отне, поради отпаднала нужда, от Министерството на отбраната правото на управление върху осем имота с обща площ 1555 дка и застроени с над 100 сгради. Те се намират в землището на с. Щръклево и ще бъдат предоставени безвъзмездно в собственост на община Щръклево. Плановете на местната власт са да развива в предоставените имоти алтернативен и културен туризъм, съобщи пресслужбата на кабинета.

Правителството учреди в полза на "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД възмездно право на строеж върху част от имот - публична държавна собственост. Теренът 111 кв. м се намира в землището на с. Златитрап, община Родопи, и е собственост на ДП "Национална компания железопътна инфраструктура". Дружеството ще изгради бетонов комплексен трансформаторен пост с два сектора. Разпределителното устройство е необходимо за електрозахранването на Интермодален терминал - Пловдив и на жп гара Тодор Каблешков, информира БТА.

С друго решение кабинетът даде съгласието си "Холдинг БДЖ" ЕАД да продаде на ДП "НКЖИ" съоръжения, оборудване и стопански инвентар от Почивно-възстановителния център в Кюстендил. Дружеството ще извърши продажбата чрез пряко договаряне, по реда на Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

Последвайте канала на

1068 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини