Сгрешена табела на английски обърква чужденци в София (снимки)

  • 19 октомври 2015 11:10

  • 2774
  • 1
Сгрешена табела на английски обърква чужденци в София (снимки)
© "Спаси София"

Сгрешена информационна табела на английски език за градския транспорт в София провокираха нов казус. Вместо да са помощ на чуждестранните гости на столицата, оказа се, те будят по-скоро недоумение.

Указателният знак е монтиран на спирката на Терминал 2, на линия 84 и 384. След подадения сигнал от Столичната община ни увериха, че установената техническа грешка при отпечатването на стикера ще бъде коригирана още до края на седмицата.

Снимка: Гражданска интернет инициатива "Спаси София"

Пред БНР Гергин Борисов – администратор на Гражданска интернет инициатива „Спаси София“ каза, че неведнъж са изтъквали необходимостта да има цялостен градски стандарт за това как се изписват табелите и как изглеждат: "За съжаление това, което Центърът за градска мобилност има като дизайн, що се отнася до визуалната информация за наземния транспорт, е изключително ниско като качество. Като концепция е под всякаква критика".

Той коментира, че контролът на табелите на градския транспорт в София се изчерпва до това дали са физически здрави. Според него информацията на тях трябва да се проверява във всички аспекти.

Снимка: Гражданска интернет инициатива "Спаси София"

От Гражданска интернет инициатива „Спаси София" разработват нов подход за формулиране на информационните модули на спирките, който да позволи на пътуващите да се ориентират, независимо в коя точка на столицата се намират.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2774 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хайл Кирил и Методий

2015.10.20 | 16:51

1
Карта за ааииеиуооааиа? UndergrAund? We can to Engrish many nice!!

Добави коментар

Водещи новини