Майка с две деца изведена насила от общинско жилище

  • 04 ноември 2011 20:55

  • 1273
  • 5
Майка с две деца изведена насила от общинско жилище
©

Кризата и безработицата оставиха на улицата семейство от София днес. Жена, която отглежда сама двете си деца, беше принудена да напусне жилището си в "Младост”.

Божидарка Свиленова е майка на две деца. Голямата й дъщеря е завършила с отличен гимназия и от тази година е студент. Малкият й син е на 10 години. От две години Божидарка е безработна и не може да плаща дори 90-те лева наем за общинското си жилище в "Младост” 4.

"Преди това работих в пощата в "Младост” 1. След това само входове съм почиствала. Два входа, за което получавам 120 лева”, разказва жената.

"Има огромни натрупани задължения - с хиляди са задълженията към "Топлофикация" и "Софийска вода". От 2009 г. не е платила нито един наем, а правилата са такива, че ако три месеца не плати, просто трябва да освободи жилището по Закона за общинската собственост”, обясни инж. Виолета Карамитева от отдел "Общинска Собственост" – Младост.

"Направо се чувствам много виновна, че допуснах да се стигне до това положение - децата ми да се срамуват от мен като родител. Че не съм съумяла да бъда майката, която тя заслужава. Тя определено заслужава по-добър родител от мен. Аз се чувствам като провалена, признава Божидарка.

От дирекция Социално подпомагане в Младост са намерили временно решение на проблемите й.

"Намерихме един вариант на първо време да бъде настанена в център за временно настаняване. Центърът е в Захарна фабрика - "Св. София", обясни Зорница Горчева – главен експерт в дирекция "Социално подпомагане”.

Божидарка и 10-годишният й син могат да останат в центъра за временно настаняване до края на март догодина. Той учи в 81-во училище в "Младост” и все още не е ясно къде ще продължи образованието си. До тогава Божидарка трябва да намери подслон и работа, за да не остане семейството й на улицата.

Последвайте канала на

1273 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Елена

2011.11.06 | 23:56

5
Момичето е студентка първокурсничка. Трябва да им се помогне! Общината трябва да намери начин да се справи незабавно с този случай! Българи са и не са получавали нито лев социални помощи или за парно, ето защо общината трябва да им опрости задълженията. Живея в съседен блок и ги познавам.
Д

2011.11.05 | 23:32

4
Абе тюфлек модератор върни си ми коментара на място!
dfsdf

2011.11.05 | 17:45

3
bravo na pravitelstvoto i na boiko tikvata
oil

2011.11.05 | 16:20

2
ebem ti i durjavata mangali te shto negi iselvat malko zaduljenia li imat tova
Д

2011.11.05 | 10:52

1
До модераторчето,къде видя -В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта,че ми изтри коментара бе или ти плаща оня тюфлек ''дянков''?

Добави коментар

Водещи новини