ЧСИ разпродава автопарка на фалиралата фирма "Тролейбусен транспорт" в Перник

  • 14 октомври 2015 11:01

  • 2280
  • 0
ЧСИ разпродава автопарка на фалиралата фирма "Тролейбусен транспорт" в Перник
© Булфото (архив)

Разпродават автопарка на фалиралата общинска фирма „Тролейбусен транспорт” в Перник.

Частен съдия изпълнител обяви за публична продан 15 тролейбуса, два камиона, два микробуса и два леки автомобила. Разпродажбата е в ход. Тя започна да тече от този понеделник и ще продължи до 12 ноември, съобщи БНР. Пазарната стойност на четири от тролеите е по 12 600 лв., като наддаването ще започва от 9 450 лева. Сумата се равнява на 75% от оценката. За останалите 11 тролея ще се наддава от 6 150 лева при пазарна цена от 8200 лева.

Мотрисите са стари и са в лошо състояние, вследстве на дългогодишната им експлоатация и влиянието на външни фактори. Огледът на МПС-тата ще се осъществява всеки четвъртък докато тече публичната продан, а купувачите ще бъдат обявени на 13 ноември.

Тролеите в Перник спряха да се движат в края на март, след като заради просрочени задължения им бе прекъснато електрозахранването и това на практика се оказа и краят на общинската фирма. Междувременно беше създадено общинско предприятие „Градски транспорт”, което да запълни зейналата ниша в тролейбусния превоз. Според обещанието на кмета по линиите предстои отново да бъдат пуснати тролеи. Мотрисите са втора употреба и идват от София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини