Махат гаражите - тип метални клетки

  • 04 ноември 2011 09:44

  • 2942
  • 1
Махат гаражите - тип метални клетки
©

Гаражите от типа метални клетки или бетонови постройки извън жилищните блокове ще бъдат премахнати, а малка част от тях преместени, съобщиха от Дирекцията "Контрол по строителството" към Столичната община.

Изготвянето на паспортизация на гаражните клетки ще даде възможност за първи път цялостно да се види колко са те, кои са собствениците им, върху каква земя са разположени и от колко време съществуват. След това данните ще се предоставят и на Столичния общински съвет и ще се търси взаимно приемливо решение, каза архитект Влади Калинов за БНР.

"Това, което сме дали като разпореждания на районните администрации, е всички гаражни клетки да бъдат номерирани и хората да бъдат поканени, за да бъде извършена регистрация на тези гаражни клетки. Ние ще направим една карта, която всяка общинска администрация ще може да изработи, върху която ще се нанесат всички гаражи – върху какво попадат, какъв е теренът, за какво е предвиден, има ли възможност да останат или не, така че информацията да бъде пред очите на всички, които ще взимат решения", заяви Калинов.

Няма законов механизъм, с който гаражите извън блока да се узаконят, категоричен е Калинов.

"Решението ще се крие не само в буквалното премахване на някои гаражни клетки. Решението се крие във възможността, която общината би следвало да предостави на собствениците – да намерят място за паркиране на автомобилите си."

Ниска събираемост на глобите – отчитат от столичната администрация. Акцията по установяване на собствеността на гаражите не е заради липса на пари в общинския бюджет, а за да се засили превенцията, каза още арх. Калинов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2942 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЕДИН ОТ МНОГОТО

2011.12.02 | 21:27

1
Ами да ,такса електромер, нови цени на ток от всякъде ни дерат лобита по скъпа гражданска махане на гаражи т е по -голям пазар за автокаско иначе биха почнали с катуните в София -но там няма далавера.

Добави коментар

Водещи новини