СБА: Шофьорските курсове да включват и обучение в екстремни условия

  • 07 октомври 2015 15:18

  • 1272
  • 1
СБА: Шофьорските курсове да включват и обучение в екстремни условия
© Булфото

Шофьорските курсове трябва да включват обучение в екстремни условия. Това заяви Стоян Сентов от Съюза на българските автомобилисти пред Дарик. Според него в противен случай би се стигнало до ситуацията, в която кандидат-шофьорите се учат да карат при скорост 50-60 км/ч, а после да не знаят как да реагират при по-висока скорост на хлъзгав път, например.

Решението според него е да се въведе нощно каране, връщане на полигона като елемент от шофьорския курс и практика при симулирани екстремни условия, като дъжд, сняг и хлъзгав път. "За да се подобри обучението на кандидат-шофьорите, е необходимо да се въведе полигон, на който да се разиграват екстремни ситуации", категоричен е Стоян Сентов.

Според Сентов е нужно да се увеличат часове кормуване и да се въведе задължително нощно каране по време на шофьорските курсове.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1272 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.07 | 21:43

1
от СБА чакат само да си измислят как да усложняват вземането на книжка и съответно заплащането... айде да и обяснят как в САЩ вземането на книжка става за около час и струва 20 долара, защо бедния българин трябва да си напусне работа, за да има време за курса за шофьори, да тегли кредит, за да го плати... вместо законите и глобите без пропуск да се спазват...

Добави коментар

Водещи новини