Ученици ще представят на фестивала "Усмивки на брега" стари рецепти за ястия с риба

  • 07 октомври 2015 14:13

  • 1435
  • 0
Ученици ще представят на фестивала "Усмивки на брега" стари рецепти за ястия с риба
© Gettyimages/Gulliver

Ученици издирват стари рецепти за приготвяне на ястия с риба, насърчени от местната инициативна рибарска група "Шабла-Балчик-Каварна". Рецептите на баба ще бъдат представени на фестивала "Усмивки на брега", който през октомври ще има редица прояви в крайморските общини, съобщиха организаторите от международната фестивална програма на детското творчество "Приятели на България".

Заедно с резултатите от кулинарното издирване на 14 октомври майстори-готвачи ще предадат своя опит в приготвянето на черноморски дарове на ученици от СОУ "Христо Ботев" в Балчик.

Фестивалният афиш ще събере самодейци от всички възрасти на сцената в черноморския комплекс "Албена" и ще бъдат отличени най-добрите инструменталисти и певци, изпълнители на класически, народни и модерни танци. Всички, които искат да пробват четка и палитра в категорията "Изобразително изкуство", трябва да представят творби на тема "Рибарска сполука".

Проектът "Усмивки на брега" популяризира местните рибарски традиции чрез културни изяви, като ползва финансов ресурс по старата оперативна програма "Рибарство", информира БТА. 

Последвайте канала на

1435 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини