Пилоти от Граф Игнатиево: През последните години не летим достатъчно

  • 02 октомври 2015 15:05

  • 2071
  • 3
Пилоти от Граф Игнатиево: През последните години не летим достатъчно
© Булфото (архив)

Със сигурност през последните години пилотите от бойната изтребителна авиация не летим достатъчно.

Това каза за 24 часа майор Стоян Петков от база "Граф Игнатиево", който е пилот на МиГ-29. Той уточни, че застава зад командващия на ВВС ген. Румен Радев. Шефът на безопасността на полетите на базата майор Павел Джуров подчерта, че самолетите се поддържат благодарение на инженерите и удължават живота им с програмите, които са им инициирани от 5 години насам от командването на ВВС.

Пилотите от Граф Игнатиево заявиха, че са сигурни когато летят, защото по думите им никога човек от техническият състав на ВВС не би допуснал да пусне във въздуха неподготвен самолет. В момента на авиобаза Граф Игнатиево се провежда двустранна летателна подготовка на българските ВВС и полските. Тя ще продължи до 9 октомври. Преди минути в авиобазата пристигнаха членове на комисията по отбрана на парламента  и командващият на ВВС ген. Радев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2071 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
JJIvanov

2015.12.07 | 12:48

3
Да с е следи в ремоНтираните двигатели и самолети да не се поставят холограмни оръжия..НА всяка цена.

2015.10.04 | 16:20

2
Летете на родните политици върху уйовете,жалки шапкари по-долни сте от плъховете,само лапате пари ,а файда никаква от вас !
Ревете отрепки !

2015.10.03 | 10:39

1
Тук в Булгаристан военните са безгръбначни,един преврат не можаха да направят,та тази държава да тръгне напред !В коя нормална държава,такива се занимават с политика и са в парламент !!!???

Добави коментар

Водещи новини