Порой наводни Шумен (обновена)

  • 28 септември 2015 07:31

  • 3238
  • 0
Порой наводни Шумен (обновена)
© Булфото

Пороен дъжд се изсипа над Шумен тази нощ, предизвика много наводнения и нанесе значителни материални щети. Най-сериозно е пострадал районът около железопътните мостове на булевард „Симеон Велики“ и булевард „Плиска“, съобщава БТВ.

Река „Поройна“, преминаваща на това място, е преляла и буквално е помела всичко по пътя си, изронвайки част от асфалтовата настилка и наводнявайки изкопи по проекта за водния цикъл на Шумен.

След поройния дъжд, излял се над Шумен през нощта, в града днес има затворени улици, наводнени сгради и по голяма част от улиците - инертни материали и тиня. Това съобщи Красимир Косев - специалист "Гражданска защита" в общинската администрация, цитиран от БТА. В момента затворен за движение е голяма част от булевард "Симеон Велики" в града и източното платно на пътя от Шумен към пети километър. Западното платно на отсечката вече е отворено за движение. На двете пътни отсечки през нощта е имало много закъсали автомобили, част от които са изтеглени и с помощта на екипи на пожарната, уточни Косев.

По думите му има много наводнени обществени сгради, магазини и избени помещения на домове в Шумен. Работи се и по отводняване на шахтите в града, които трябва и да се почистят. Предстои голяма част от кръстовищата и улиците на града също да се почистят, тъй като са трудно проходими, заради многото инертни материали и тиня, отнесени от водата - от обектите по проекта за водния цикъл на града.

На много места в града има паднали клони, които ще бъдат отстранени в близките часове.

В Шумен са паднали 41 л./кв.м. дъжд , придружен с градушка, допълни Косев.

Без ток и вада през нощта са били кварталите "Гривица" и "Боян Българанов". Към момента информацията ми е, че екипите на "Енерго про" и ВиК са отстранили авариите, съобщи още Косев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини