КЗП установи сериозни нарушения при продажбата на бележници и лични карти

  • 16 септември 2015 21:00

  • 1390
  • 2
КЗП установи сериозни нарушения при продажбата на бележници и лични карти
© Булфото

Комисията за защита на потребителите /КЗП/ установи сериозни нарушения при продажбата на бележници и лични карти в търговската мрежа и в онлайн магазини, съобщиха от КЗП, цитирани от БТА.

Търговци са предлагали двата артикула в комплект с подвързии на три пъти по-висока цена от сумата, която потребителят следва да плати при купуване само на бележника и личната карта съгласно посочените от производителя цени, като на клиентите не е предоставяна възможност да купят поотделно бележник или лична карта без подвързия.

Друго регистрирано нарушение е посочването на две различни цени, поставени върху дадена стока за ученици или в близост до нея, което е изрично забранено от закона. 

Санкциите могат да достигнат до 3000 лв. за всяко нарушение, посочват от КЗП.

Последвайте канала на

1390 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
К`во , за к`ви стинки говорите от КЗП

2015.09.17 | 15:15

2
Що не проверите сумите без касов бон дето се събират от учителите (40-100лв) за безплатното Ви начално образование. А ЦВЪРКАТЕ КАТО МИШКИ ЗА СТОТИНКИТЕ ПРИ БЕЛЕЖНИЦИТЕ. К`ВО МАЖЕТЕ ОЧИТЕ НА ХОРАТА ,БЕ !?!?
голата истина

2015.09.17 | 15:15

1
тази комисия....месеци наред мълчи като пукъл..за цената на горивата....а тук видите ли книжарниците виновни...ами не са ....някой посети ли фирмата която ни рекетира и ни продава бележниците в комплект с облеклата...някой попита ли същата тази фирма как заради една холограма ..повдигна цената на бележника с двойна цена...и обезмисли останалите непродадени от предни години..като разликата в бележниците е единствено...обърнете внимание..годината на първа страница !!! не мога да разбера ,активност ли демонстрират..и защо не тръгната от производителя рекетьор !!!! п.п..за сведение на четящите..максималната търговска отстъпка за всички търговци е 10% !!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини